karin

Karin Sunderø prosjektleder for Pasjon

Karin Sunderø er engasjert som prosjektleder for Pasjon. Sunderø er daglig leder for nettgalleriet ArtLego.com. Nå er hun klar for Pasjon.

Tekst og foto: Ingrid Milde

– Nå tiltrer du som prosjektleder for Pasjon, hva er bakgrunnen for det?

– Jeg tiltrådte stillingen i juli. Bakgrunnen er tidligere samarbeid med styreleder for Pasjon, Ragnhild Halle. Jeg var koordinator for Grunnlovsjubileet i Stavanger, og da samarbeidet vi om flere større prosjekt.

– Du har bakgrunn fra flere, større arrangementer. Hva er det som utfordrer deg?

– Blant de større prosjektene og arrangementene jeg har jobbet med er Grunnlovsjubileet og forestillingen ”Kampen om makten” i Stavanger domkirke. Jeg var også leder for Bryne kunstforening i perioden hvor vi etablerte virksomheten i vårt eget galleri, og har sammen med rektor Hilde Solberg bygget opp en samling samtidskunst ved Gosen skole. Parallelt jobber jeg med en utveksling av kunstnere fra Stavanger og Nablus på Vestbredden.

”Jeg liker vel også å utfordre egne grenser. Det trigger meg når prosjektet ser nesten uoverkommelig ut.” Karin Sunderø, prosjektleder Pasjon.

 

– Hva som utfordrer meg? Tja. Først og fremst det å få lov til å være med å skape noe. Helst noe som kan ha varighet ut over mitt engasjement. Mitt felt er jo kunst- og kultur. Å jobbe med det gir i seg selv opplevelser som jeg ikke ville vært uten. Hver gang jeg jobber med nye prosjekt lærer jeg noe. Og jeg får utvidet kontaktnettet – det er utrolig mange fine og dyktige mennesker der ute! Når jeg nå har sagt ja til å jobbe med Pasjon 2017, er det fordi jeg har tro på prosjektet, og syns det er viktig. Tidligere arrangement har vært fantastiske, så det er med en stor porsjon ydmykhet jeg går til oppgaven. Jeg liker vel også å utfordre egne grenser. Det trigger meg når prosjektet ser nesten uoverkommelig ut. Da tenker jeg at selv katedraler som Stavanger domkirke ble bygget en stein om gangen. Når den var ferdig tenker en ikke lenger på det, bare på hvor flott den er.

– Pasjon skal gå av stabelen før påske 2017. Hva skjer før det?

– I denne fasen jobber vi med å definere det innholdsmessige for festivalen, aktuelle arrangement. Vi kartlegger aktører for oppdrag og har allerede forespurt noen. Ikke minst søker vi nå etter midler til å finansiere Pasjon 2017. Prosjektet er ambisiøst. Det krever derfor både gode samarbeidspartnere og et solid budsjett.

Prosjektleder for Pasjon: Karin Sunderø

Karin Sunderø er daglig leder i nettgalleriet www.artlego.com. Hun er også prosjektleder for Pasjon 2017, Stavangers middelalderfestival, og tar oppdrag som frilans kunstkurator.

Sunderø er utdannet ved masterstudiet i Kreativt kuratorarbeid ved Kunst- og designhøgskolen i Bergen, har studert kuratorarbeid og formidling ved HiT/Nasjonalmuseet for kunst, arkitektur og design, og har en bachelorgrad i kultur- og samfunnsvitenskap fra UiB.

Sunderø kommer fra en job som koordinator for kunst- og kulturprosjekt og bibliotekansvarlig ved Gosen skole fra 2003 – 2016. Hun har bakgrunn som redaksjonsleder og journalist, og hatt verv som leder og nestleder i Bryne kunstforening. Karin Sunderø var også ansatt som koordinator for Grunnlovsjubileet i 2014 og prosjektleder for kongeparets jubileumsbesøk til Stavanger I 2016.